Tippek, ötletek, hogy apróhirdetése még sikeresebb legyen!

Apróhirdetés tippek, hirdetés feladás tanácsok, Nyírapró, sikeres apróhirdetés

Íme, néhány tipp, melyekkel elérheti, hogy hirdetésére több érdeklődő legyen kíváncsi. Ha ezt a néhány tanácsot figyelembe veszi, nagyobb esélye van rá, hogy a weboldal látogatói elolvassák hirdetését, és felveszik Önnel a kapcsolatot.

A megfelelő kategória kiválasztása

Napjainkban szinte minden weboldalon található kulcsszavas kereső, viszont a kategorizált struktúra is elengedhetetlen eszköze az ilyen típusú weboldalaknak. A kategorizálás elsődleges célja, hogy az oldalon böngésző látogatók egy adott kategóriára kattintva az ahhoz kapcsolódó, releváns hirdetésekkel találkozzanak. Ezért fontos, hogy hirdetésünket a leginkább megfelelő kategóriában helyezzük el.
Sokszor csábító lehet, hogy a másik kategóriában kevesebb a hirdetés, így abban feladva nagyobb eséllyel találhatják meg a mienket, azonban például a motorkerékpár hirdetéseket böngészők nem valószínű, hogy kíváncsiak lennének egy szobakerékpárra, még ha az az egyetlen hirdetés is a kategórián belül.

Helyesírás, központozás, tartalom és forma

A jó apróhirdetés egyik alapfeltétele a magyar helyesírás szabályainak betartása. Ne használjunk nyakatekert összetett mondatokat. Legyünk lényegre törőek. Tartsuk be a központozási szabályokat, hiszen az írásjelek tagolják és kapcsolják egymáshoz a mondatokat. Az írásjelek előtt ne hagyjunk szóközt, utána viszont mindenképpen. Egy jól megfogalmazott, nyelvtanilag és formailag helyes hirdetés az első lépés a siker felé.

Kifejező cím

A hirdetés címe akkor ideális, ha röviden, tömören összefoglalja a hirdetés mondanivalóját. Célszerűbb, ha például egy állásajánlat esetén "Külföldi munka" helyett "Szakács állás külföldi luxushajón" címet választunk a hirdetésnek. Konkrétabb, jobban kifejezi a hirdetés tartalmát. Ez azért lényeges, mert látogatók a lehető legegyszerűbben és leggyorsabban szeretnének a kívánt információhoz jutni.

Részletes leírás

A leírás tetszőleges hosszúságú szöveg, célszerű minél több, minél részletesebb információt beleírni. Fontos, hogy ne essünk túlzásokba, és csak a hirdetés szempontjából releváns információkat jelenítsük meg, azokat, melyek alapján a látogató eldöntheti, érdekli-e az adott termék illetve szolgáltatás.
Gyakori hiba a "fiatal pároknak ideális", "időseknek kiváló", és hasonló jellegű mondatok használata a hirdetés szövegében. Ezeket lehetőleg kerüljük, ne ajánljuk a hirdetést senkinek. A látogató majd eldönti, hogy érdekli-e, szükségtelen bekategorizálni a célközönséget.

Csupa nagybetűvel írt szöveg mellőzése

Hibás elgondolás, hogy a csupa nagybetűkkel megírt hirdetés jobban felkelti a figyelmet. Egyrészt azért, mert hirdetőportálunkon ezeket kitöröljük, így egyáltalán nem fogja felkelteni a figyelmet. Másrészt, mert használatuk nagymértékben csökkenti az olvashatóságot, és már rövid idő után is rendkívül fárasztó az emberi szemnek.
Ezen kívül talán a legfontosabb ellenérv, hogy a lényeges információk elvesznek, az összefüggő nagybetűk tengeréből a látogató csak nehezen tudja kihámozni a lényeget. Általános tendencia, hogy ezt meg sem próbálják, az ilyen típusú hirdetéseket nagyságrendekkel kevesebben, és rövidebb ideig látogatják.

Képek csatolása a hirdetéshez

Apróhirdetéseink mellé képeket is csatolhatunk, és nagy hiba lenne kihagyni ezt a lehetőséget. Egy jármű vagy mobiltelefon esetén a kép hiánya jócskán visszavetheti a hirdetés sikerességét, egy ingatlannál viszont szinte nullára csökkenti. Az ilyen típusú apróhirdetésekre többszörösen igaz az "Egy kép többet mond ezer szónál" mondás, ugyanis a képek jelentős információkat tartalmaznak az eladni kívánt termék állapotáról, tulajdonságairól. Egy utazást, üdülést ajánló hirdetéshez csatolt csábító kép (tengerpart, pálmafák) ugyanakkor rendkívül pozitív benyomást kelt.

Néhány tanács a képek kiválasztásához, fényképek készítéséhez:

  • Internetről letöltött képek esetén figyeljünk a felhasználhatóságra, tartsuk tiszteletben mások jogait, ne használjunk illegális másolatokat
  • Kerüljük a sablonos, elhasznált, millió alkalommal előforduló clipart képeket
  • A feltöltött képek ideális mérete kb. 800x600 képpont. Ne használjunk kisméretű bélyegképeket, mert a felhasználó azért kattint a hirdetéshez csatolt képre, hogy nagyobb méretben láthassa. Csalódást kelt, ha a felugró ablakban egy ugyanolyan kicsi kép jelenik meg, mint amire rákattintott
  • Ingatlanhirdetésnél a fotózás előtt lehetőleg rakjunk rendet, ne fényképezzük a mosott ruhákat és a mosatlan edényeket
  • A fényképezőgépben kapcsoljuk ki a dátumok megjelenítését a képeken
  • Ne fényképezzünk a tükörbe, kerüljük a vaku használatát tükröződő (pl. üveg) felületeken

Megosztás közösségi oldalakon

A közösségi oldalak menthetetlenül beépültek mindennapjainkba, hát használjuk őket! A hirdetések adatlapján található gombok segítségével azonnal megoszthatjuk saját, vagy akár mások hirdetését is barátainkkal, ismerőseinkkel. Ezáltal nagyobb eséllyel érkezik olyan látogató, akiből potenciális érdeklődő válhat. Előfordulhat, hogy a család szeretett autójának, melytől nehezen válunk meg, új tulajdonosa egy nagyon jó ismerősünk lesz.
Másik érv a közösségi oldalak használata mellett, hogy az üzenőfalat alapesetben nem csak ismerőseink láthatják, hanem bárki, aki az adatlapunkra téved. Ezzel is növeljük hirdetésünk forgalmát.

Hirdetés kiemelés

A Nyírapró hirdetőportálon a kiemelt hirdetés megjelenik a főoldalon, a főrovatok listája alatt, valamint a saját kategóriájában, kiemelt háttérszínnel. Bizalmat kelt, ugyanis a kiemeléssel azt az üzenetet küldjük, hogy komoly hirdetésről van szó. Ezáltal jóval többen olvassák majd, mint a hagyományos hirdetéseket, így nő az esélye, hogy apróhirdetésünk beváltja a hozzá fűzött reményeket.